Soal Ulangan Tengah Semester Gasal Bahasa Inggris Kelas XI Dilengkapi Kunci Jawaban

 




Hello, guys. How is it going today? I hope you are fine. 

Pada kesempatan kali ini, Mr. Eko menulis soal Ulangan Tengah Semester (UTS) mata pelajaran bahasa Inggris untuk kelas XI. Soal ini saya lengkapi dengan kunci jawaban. Materi pokok pada soal uts ini terdiri dari materi pembelajaran suggestion-offer dan opinion. Semoga tulisan ini bisa mendatangkan manfaat positif bagi kamu. Langsung saja baca dan pelajari soal ulangan tengah semester ini. 

Soal Ulangan Tengah Semester (UTS) Gasal 

Tahun Ajaran 2021-2022

Kelas: XI

Semester: Gasal

Materi: Suggestion-Offer dan Opinion 

Bentuk Soal: Pilihan Ganda

Jumlah Soal: 25


1.             Shop assistant    : Welcome, Madamme. ... ?

Customer           : Thanks. I want to see some historical books.

Shop assistant    : Well, you go to the books department. This way, please.

Customer           : Thank you.

A.           Would you mind helping me

B.            Anything I can do for you

C.            Do you want to help me

D.           Why I should help you

2.             Shania    : Hi Andi. What’s your plans after graduating?

Andi      : I want to apply for a job. Do you have any advice?

Shania    : ...

A.           There are not many jobs available. You are wasting your time.

B.            Write your CV and visit the employment agency.

C.            My plan is continuing my studies.

D.           Why do you want a job?

3.             Doctor   : Take this medicine for a week and you'll start to feel better.

          Patient   : But I've taken it before and it didn't help at all.

          Doctor   : Are you sure? It's the best on the market.

          Patient   : Yes, I am. Can you please prescribe another one?

          What can be inferred from the dialogue?

A.           The doctor cannot diagnose the patient's disease.

B.            The doctor doesn't have better medicine.

C.             The patient already feels better.

D.           The patient's previous medicine does not work well.

4.             Ayu: Where should we go?

          Dira: ... . There's a beautiful lake to swim.

A.       How about the National Park?

B.        I agree with you go to there.

C.        I am going to the national Park.

D.       We want to go there.

5.             Yazid: Good morning, Ma'am. Please have a seat. ...

 Mrs. Kiki: This is my first trip to Bali. Where is the best place to enjoy the sunset?

A.    you really need my help.

B.     May I help you?

C.     I have gotten the prize.

D.    I will get a free tour to Lombok.

6.             Joko       : How much does this bag cost?

Surya     : It's Rp 250. 000, 00.

           Joko      : ...

          Surya     : I am afraid not. This is the best quality we have.

          Joko       : Rp 200.000,00. That's my last offer.

A.           I'm not sure.

B.             I'll give you Rp 175.000,00

C.            It can't be.

D.           How about the other bag with red colour?

7.             Donita: My mother will be here in a minute. Would you like a cold drink?

Mrs. Sherly: I would like a cup of coffee, thank you very much.

Donita: Very well. How do you take it?

Mrs. Sherly: ....

A.    I'd love too.

B.      I will take away.

C.     Black with no sugar, please.

D.    Thank you very much.

8.             Dinda: What a day! It's terribly hot!

          Karen: ...

          Dinda: That sounds refreshing. Thank you

A.       Can I give you some suggestions?

B.        Do you want some cakes?

C.         How about a hot coffee?

D.       Would you like some mineral water?

9.             Linda     : Hi Anna. What’s up?

          Anna      : I saw you at the prom. You looked so slim. I want to lose weight, too. How can I do it?

          Linda     : ...

A.           You don’t need to lose weight. You look fine.

B.            I found that a brisk walk every lunch time helped me to lose weight.

C.            I don’t think you can ever lose weight!

D.           Join a weight loss club. They will give you moral support.

10.         Alisa: I’ve just got back to work after being hospitalized for a week.

Reno: ... .

A.           You should work harder then

B.            Aren’t you sad?

C.            How were you doing there?

D.           You’d better work half day for now.

11.         Ina: Why are you sleepy in class?

Ines: Do I look sleepy, Na? I am not sleepy, but I have a painful stomach ache.

Ina: You should go to the doctor. Come on I’ll accompany you.

What does he underlined sentence express ...

A.           disagreement.

B.            satisfaction.

C.            offering.

D.           suggestion.

12.         Mawar: This telegram is for my husband. He’s out on duty. What do you reccomend me to do?

Putri: Why don’t you ring him and tell him that a telegram’s arrived?

In the dialog above, Mawar is asking for Putri’s ...

A.           advice

B.            offer 

C.            help

D.           permission

13.         Puri: You seem so busy. May I give you a hand?

Anna: Oh no, thank you. I can do it myself.

The underlined utterance expresses ... .

A.           offering help

B.            asking for help

C.            expecting help

D.           anticipating help

14.         Koko: Have you finished your report?

Reno: Not yet.

Koko: ...

Reno: Of course. I’ll be very happy then.

A.           What can I do for you?

B.            Would you like me to help you?

C.            Can you do something for me?

D.           Can you do me a favor?

15.         Ria: It’s breaktime. ... a cup of tea?

Yudi: That would be very nice of you.

A.           Shall I have

B.            May you get me

C.            May I offer help to get

D.           Could you help me to get

16.         Ina: Why are you sleepy in class?

Ines: Do I look sleepy, Na? I am not sleepy, but I have a painful stomach ache.

Ina: You should go to the doctor. Come on I’ll accompany you.

The underlined sentence express ...

A.           disagreement.

B.            satisfaction.

C.            offering.

D.           suggestion.

17.         Kevin : Hi, you look lost. Can I help you?

Tourist : Yes, I’m trying to get to the railway station.

In the dialogue , we know that Kevin …

A. tries to greet the tourist

B. wants to give information

C. allows the tourist to help

D. offers his help to the tourist

18.         Puri: You seem so busy. May I help you?

Anna: Oh no, thank you. I can do it myself.

The underlined utterance expresses ... .

A.           offering help

B.            asking for help

C.            expecting help

D.           anticipating help

19.         Arrange these jumbled sentences into a good order of dialog!

(1) Budi : My stomach hurts.

(2) Alisa: Do you need anything, like a medicine maybe?

(3) Alisa: Hey, you look not well. Are you okay?

(4) Budi: Yes, please. I need a medicine for a stomachache.

A.            (3)- (1) –(2)-(4)

B.            (3)-(4)-(2)-(1)

C.            (2)-(1)-(3)-(4)

D.           (2)-(4)-(3)-(1)

20.         Arrange these jumbled sentences into a good order of dialog!

(1) Bintang : Mmmm I think you need to join Bimbel.

(2) Bintang : Did you study very hard ?

(3) Bintang : What’s wrong with you ?

(4) Alby : I think so. But still failed. Do you have any suggestion ?

(5) Alby : I failed my exam.

A.           (2)-(5)-(3)-(4)-(1)

B.            (3)-(5)-(2)-(4)-(1)

C.            (3)-(1)-(2)-(4)-(5)

D.           (2)-(4)-(3)-(1)-(5)

21.         Bianca: According to me, euthanasia should be banned for everyone.

           Dilla: ... euthanasia may be helpful for some people.

A.           I am on your side

B.            I think you are right

C.            I couldn't agree more

D.           I am not sure you're right about that

22.         Bella: I think we should come more early for a job interview?

Erma: ... because the interviewer will disqualify our job application.

A.    I disagree about it

B.      I wouldn't say that

C.     I couldn't agree more

D.    I don't think so

23.         Nara: What can you say about Sudirman Badminton Cup?

          Suto: ... .The partcipants have been well-trained.

A.      I think Indonesia will be lost

B.      I guess Indonesia will still trained again

C.      I believe Indonesia will be the winner

D.      I reckon Indonesia will be the worst rank

The following dialog is for questions 24 and 25.

Mrs. Juliani: This backpack looks strong enough to carry many books. What do you think?

Bobi: Sorry Mom. It looks old-fashioned.

Mrs. Juliani: Hmm...what about this one?

Bobi: I like it. It looks strong and has three compartments, one for my laptop computer.

Mrs. Juliani: So will you take it?

Bobi: Let me have a look in more detail, Mom.

24.         What is the dialog about?

A.      A backpack

B.      A bag for a laptop computer

C.      A handbag.

D.      A modern bag.

25.         Bobi says, “It looks old-fashioned.”

What does he express?

A.      He expresses grief.

B.      He expresses an opinion.

C.      He expresses affection.

D.      He gives information.

 

KUNCI JAWABAN ULANGAN TENGAH SEMESTER GASAL

TAHUN PELAJARAN 2021/2022

Mata Pelajaran          : Bahasa Inggris

Kurikulum                 : 2013 Revisi

Kelas                           : XI

Semester                     :3/Gasal

Penulis Soal                : Eko Wahyudi, S.Pd

 

No

Jawaban

No

Jawaban

No

Jawaban

1

B

11

D

21

D

2

B

12

A

22

C

3

D

13

A

23

C

4

A

14

B

24

A

5

B

15

D

25

B

6

B

16

D

 

 

7

D

17

A

 

 

8

D

18

A

 

 

9

B

19

A

 

 

10

D

20

B

 

 

 

Keyword: 

Soal, UTS, Ulangan Tengah Semester, Bahasa Inggris, Kunci Jawaban, Kelas XI, Suggestion, Offer, Opinion, Pilihan Ganda. 


Baca Juga: 

0 comments:

Post a Comment